Zangles

Zangles

Zing je graag of heb je een kind dat graag zingt? Word je blij van zingen? En wil je iets (bij)leren over hoe de stem eigenlijk werkt? Of denk je dat je niet kan zingen, maar doe je het toch zo graag?

Je bent op het goede adres!

Zingen is wat mij betreft een basisbehoefte in het leven. Het gaat er helemaal niet om hoe goed je bent of welke tonen je allemaal wel en niet kunt halen. Het gaat erom dat je je met je stem kunt uiten en dat het een heerlijk gevoel is om te zingen; ons lijf en onze geest varen er wel bij. Bovendien is het heel belangrijk voor een evenwichtige ontwikkeling van het brein van zowel kinderen als volwassenen.

In mijn zang- en groepslessen ga ik uit van deze principes. Verder wordt er natuurlijk gewerkt aan onderwerpen als ademhaling, articulatie, toonhoogte, dynamiek, ritme en podiumpresentatie. Dat is helemaal afhankelijk van het doel van de lessen en wat de leerling wil leren. Als je alleen thuis onder de douche wilt zingen, is het misschien niet nodig om aan je podiumpresentatie te werken :-). Als je je daarentegen wil voorbereiden op toelatingen voor een opleiding, dan gaan we daar wel mee aan de slag en werken we ook aan meer muziektheoretische onderwerpen.