Annemiek

CV Annemiek

Annemiek Harreman (1976) is zangdocent, zangeres en liedjesschrijver. Ze geeft privé­les aan (jong)­volwassenen aan huis en in Muziekhuis Deventer. Haar lessen ken­merken zich door, naast de ‘gewone’ zang­techniek’, ruimte voor ontspanning en de persoon achter de stem. Ze richtte in 2014 samen met kinderkoordirigent Jim Gilloffo Kinderkoor ZingDing op. Dit koor is voor kinderen in de basisschoolleeftijd uit Deventer en omstreken. Daarnaast werkt ze als freelance zangdocent voor verschillende kunsteducatie instellingen zoals Kunst en Muziekwijs en Kaliber Kun­stenschool. Annemiek ontwikkelt zich zelf momenteel verder door het volgen van de docentenopleiding aan het Lichtenberger Instituut in Duitsland. Momenteel wordt ze regelmatig gevraagd om workshops te geven in de Lichtenbergermethode aan (kinder) koren, maar ook aan de dirigenten van deze kinderkoren.

Sinds een paar jaar vormt Annemiek samen met Bart v.d. Lisdonk het duo Annemiek & Bart. Met hun show Muziek is geen wedstrijd! treden ze op voor kinderen op scholen en festivals. De liedjes die Annemiek en Bart samen schrijven zijn pakkend en meezing- en dansbaar. Hun eerste liedje ‘Mama, mag ik een snoepje’ verscheen in 2010 op de CD van Kinderen voor Kinderen ‘He Jullie!’

Annemiek heeft in het verleden na haar studie Recht, Bestuur en Management (2000) gewerkt als organisatie- en communicatie adviseur en docent aan de Universiteit van Utrecht (USBO). Naast haar studie en werk was ze altijd bezig met zingen en dansen. Ze heeft door stemproblemen logopedie gehad, volgde privé zanglessen (klassiek, CVT en EVTS) en rondde in 2004 de Academie voor Lichte Muziek af. Ze begeleidt zichzelf op de piano en danst heel graag (jazz, modern). Ook was ze een paar jaar de frontvrouw van de Madonna tribute band Lucky Star en heeft ze 14 jaar in de band Eggmen (alternative, pop) gezongen.