Annemiek

CV Annemiek

Annemiek Harreman (1976) is zangdocent, zangeres en liedjesschrijver. Ze geeft privé­les aan (jong)­volwassenen in haar studio aan huis en in Kunstcircuit Deventer. In oktober 2019 rondde ze de opleiding Toegepaste Stemfysiologie aan het Lichtenberger®Instituut in Duitsland af. In de zanglessen wordt met de zintuigen gewerkt om zo vrij mogelijk een klank te kunnen maken. Deze benadering van de stem geeft Annemiek weer het plezier in zingen zoals ze dat als kind heeft ervaren: spontaan, vrij en zonder oordeel.

Annemiek is lid van de Nederlandse Vereniging van Lichtenbergerdocenten en van de Nederlandse Vereniging van Zangpedagogen.

Annemiek werkt  met verschillende muzikanten samen. Op dit moment zingt ze in The Other Way Around, een revival van The Eggmen met Huig Bergsma en Pablo Juncosa. Deze formatie speelt eigen werk van alle muzikanten met tegendraadse melodieën en teksten. Tussen 2016 en 2021 vormde ze met Bart v.d. Lisdonk het duo The Undercover lovers: van Prince tot Dolly Parton en van Pearl Jam tot Dionne Warrick. Voorheen werkten Annemiek en Bart samen als kinderpopact Annemiek & Bart waarmee ze optraden voor kinderen op scholen en festivals. De liedjes die Annemiek en Bart samen schreven, zijn vastgelegd op de CD Muziek is geen wedstrijd. Hun eerste liedje ‘Mama, mag ik een snoepje’ verscheen in 2010 op de CD van Kinderen voor Kinderen ‘He Jullie!’

Annemiek heeft in het verleden na haar studie Recht, Bestuur en Management (2000) gewerkt als organisatie- en communicatie adviseur en docent aan de Universiteit van Utrecht (USBO). Naast haar studie en werk was ze altijd bezig met zingen en dansen. Ze heeft door stemproblemen logopedie gehad, volgde privé zanglessen (klassiek, CVT en EVTS) en rondde in 2004 de Academie voor Lichte Muziek af. Ze begeleidt zichzelf op de piano en danst heel graag (jazz, modern). Ook was ze een paar jaar de frontvrouw van de Madonna tribute band Lucky Star en heeft ze 14 jaar in de band Eggmen (alternative, pop) gezongen.